marți, 10 octombrie 2023

ANCOM are noi vicepreședinți – ambii pafariști!

 

După lupte seculare care au durat 6 zile ANCOM are noi vicepresedinti, așa cum am bănuit niciunul profesionist, câte unul de la PSD și PNL:

- Vlad Bontea, https://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=43&cam=2&leg=2016&pag=0

- Pavel Popescu , https://cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=234&leg=2016&cam=2

Potrivit CV-urilor dar și

https://www.g4media.ro/cine-sunt-vlad-bontea-si-pavel-popescu-sustinuti-de-psd-si-pnl-la-arbitrul-pietei-telecom-bontea-a-fost-sef-psd-strehaia-vine-din-industria-de-paza-si-protectie-ruda-cu-fostul-sef-spp-dumitru-ilie.html  

niciunul dintre cei doi nu are expertiza si experiența industriei telecomunicațiilor., sunt din afara industriei, adică sunt pafariști.

Mă tot gândesc ce o fi fost in mintea parlamentarilor de nu au votat profesioniștii. Dar mai ales, in mintea specialiștilor din parlament, membrii celor doua comisii de specialitate, care i-au examinat. Se vor fi temut, oare, că merg prea bine lucrurile în telecomunicații și trebuie ”îndreptate”? Ce rost mai au comisiile de specialitate dacă nu sunt în stare să discearnă între un profesionist și un pafarist?

La

https://www.zf.ro/business-hi-tech/videoreportaj-zf-audieri-zgomote-flex-parlament-vicepresedintii-22153018 și

https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-26598000-stiti-despre-5g-afara-5-cum-stiut-raspunda-intrebari-tehnice-baza-candidatii-psd-pnl-care-vor-conduce-arbitrul-telecom-video.htm

se gasesc înregistrări ale audierilor în urma cărora comisiile de ”specialitate” au acordat votul tuturor candidaților, profesioniști și pafariști, înregistrări care dovedesc fără tăgadă că noii vicepreședinți nu se pricep la telecomunicații - sunt pafariști. Mai mult, unele răspunsuri au fost penibile, au frizat ridicolul - nu știu acum, dar  o sa va raspund in scris, altadată.

Începe o nouă etapă, una deloc ușoară, în viața ANCOM, nivelurile 1 si 2 de conducere fiind din afara telecomunicatiilor – pafariști.

Cum se vor descurca cei doi în discuțiile tehnice cu operatorii noștri de telecomunicații sau cu organismele internaționale (BEREC, ..)? întrebările și problemele vor fi mult mai complicate decât ”Ce știți despre 5G în afară de 5?” de la audieri. Cum vor interpreta aceștia rolurile detinute de multa vreme de profesioniștii Eduard Lovin și Bogdan Iana?

Totuși ANCOM va avea ceva de câștigat din aceste numiri – paza! Unul dintre proaspeții vicepreședinți, care ar putea fi desemnat vicepreședinte pentru paza,  are o buna expertiză în pază. De acum înainte niciun bit nu va intra sau ieși în/din ANCOM sau telecomunicațiile noastre fără aprobare ... scrisă.

Sper totuși să nu urmeze o etapa cu bulversări cum a fost pe vremea când președinte era Adrian Diță, din partea PSD.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu