luni, 9 octombrie 2023

 

Profesioniști, nu sinecuriști,  la conducerea ANCOM!

 

O știre publicată în ZF.ro în 4 octombrie 2023

https://www.zf.ro/business-hi-tech/coalitia-psd-pnl-lanseaza-procedura-accelerata-numirea-unor-22146318

anunța o procedură accelerată pentru numirea unor noi vicepreședinți ANCOM:

- depunerea candidaturilor până la 9 octombrie 2023. In cinci zile!

- analiza candidaturilor și votul final a doua zi, pe 10 octombrie. În a șasea zi!!!

Știrea mai trecea în revistă și posibili candidați pentru funcția de vicepreședinte ANCOM - actualii vicepreședinți Eduard Lovin și Bogdan Iana, precum și Cristin Popa, director executiv ANCOM, toți trei vechi specialiști ai autorității de reglementare.

 

De ce atâta grabă?

Știrea anunța numirea unor persoane de conducere la ANCOM in doar șase zile! De ce atâta grabă? S-a terminat mandatul vechilor vicepreședinți și au uitat sa lanseze procedura la timp? Se pare că da - mandatele expiră în această lună. Sau, întârzierea ascunde și intenția de a face totul în mare grabă pentru a putea numi clientelă de partid fără pregătire specifică domeniului, persoane din afara domeniului, ”pafariști”, sinecuriști. Cum a fost cazul ultimilor trei președinți ANCOM sau al ultimilor 5-6 miniștri ai ”telecomunicațiilor” – niciunul nu a avut expertiză în telecomunicații!

 

Au de unde alge

Dacă decidenții doresc binele țării și nu al clientelei politice au de unde alege. Potrivit știrii, printre candidați se numără personalități ale ANCOM si ale telecomunicațiilor noastre - actualii vicepreședinți Eduard Lovin și Bogdan Iana, precum și Cristin Popa, director executiv ANCOM, toți ingineri de telecomunicații cu mare vechime în telecomunicații si în funcții de răspundere în ANCOM, cu contribuții la crearea unei piețe competitive în România, piață cu servicii de calitate la prețuri adaptate puterii de cumpărare a românilor. Pentru a înțelege mai bine comparați prestația ANCOM și ANRE, două autorități de reglementare a două piețe diferite, telecomunicații și energie, ambele cu impact la populație: comparați calitatea serviciilor și evoluția tarifelor în ultimii ani, ani de criză. Pentru aceștia trei nu ar fi o problema asumarea funcției de vicepreședinte ANCOM.

 

Profesioniști și nu pafariști sinecuriști la conducerea ANCOM !

Actualul președinte ANCOM este departe de a fi un profesionist în telecomunicații, parcă este inginer de construcții, drumuri și poduri, iar numirea altor sinecuriști, clientelă de partid fără pregătire și experiență specifică, în funcții de conducere la ANCOM, vicepreședinte, ar afecta profund activitatea autorității. Unu este destul! Trei ar fi mult prea mult, mai ales că ar bloca primele două nivele ierarhice ale autorității.

Telecomunicațiile, motor al economiei țărilor care se vor dezvoltate, au nevoie de profesioniști la conducere și România ar fi mai câștigată dacă pafariștilor li s-ar acorda sinecuri în domenii cu impact redus asupra economiei și viitorului țări (se pare că tot nu contează pregătirea), sau pensii speciale, pentru care guvernanții se luptă cu toată lumea.

 

Domnilor decidenți, telecomunicațiile și ANCOM sunt pentru profesioniști, nu pentru pafariști, pentru nepricepuți. Dați-le alte sinecuri sau pensii speciale si lăsați ANCOM în pace!

Avem o instituție, ANCOM, care funcționează, dar și exemplele ANRE sau ASF. Nu distrugeți și ANCOM! Nu distrugeți telecomunicațiile, motorul dezvoltării economice! Nu distrugeți viitorul țării”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu