duminică, 30 iunie 2013

Fondurile din telecomunicaţii investite in telecomunicaţii!

Recent TeleGeography anunţa că Regatul Unit al Marii Britanii va aloca încă GBP250 milioane (USD382milioane) pentru a asigura acoperirea a 95% din populaţie cu Interent de mare viteză, minim 25Mb/s, până în 2017. Banii provin, conform Departmantului pentru Cultură, Media şi Sport, din taxele pentru licenţele TV. Avem de a face cu o bună înţelegere a rolului accesului de bandă largă la dezvoltarea economică a ţării, la creşterea PIBului, dar şi o utilizare corespunzătoare a fondurilor din telecomunicaţii - pentru dezvoltarea telecomunicaţiilor, adică investiţie pentru creşterea economică.

Bugetul statului a primit recent 477,996 milioane euro de la operatorii Cosmote, Orange, RCS&RDS, Vodafone şi 2K Telecom reprezentând ultima tranşă pentru licenţele de comunicaţii mobile cumpărate anul trecut la licitaţia organizată de ANCOM. 
Sunt fonduri din telecomunicaţii care ar trebui să fie investite în telecomunicaţii, pentru că:
- penetrarea/adopţia accesului de bandă largă în România este cea mai scăzută din UE. Întâmplător sau nu nici PIBul pe cap de locuitor nu stă prea bine!
- dezvoltarea accesului de bandă largă conduce la creşterea PIBului.
- România este în criză economică şi are nevoie de motoare de creştere, iar telecomunicaţiile sunt unul unanim acceptat pe plan mondial.      

România are şansa să dovedească că înţelege rolul de motor al dezvoltării economice al accesului de bandă largă întro economie modernă investind INTEGRAL fondurile create de telecomunicaţii în dezvoltarea accesului de bandă largă.
  


Dr. Nicolae Oacă (Nicolae_Oaca@Yahoo.com)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu